top of page

sáb, 24 nov

|

Carrer Mestre Blanch

TRÀNSIT-Cançons per a moments de canvi

Carmen Paula Romero, soprano Viviana Salisi, piano

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos
TRÀNSIT-Cançons per a moments de canvi
TRÀNSIT-Cançons per a moments de canvi

Horario y ubicación

24 nov 2018, 19:00

Carrer Mestre Blanch, Carrer Mestre Blanch, 08241 Manresa, Barcelona, España

Acerca del evento

L'any 1522, Manresa va acollir Ignasi de Loiola i, durant la seva estada a la ciutat, es va produir la seva profunda transformació espiritual. El Convent dels Predicadors va ser un els espais més freqüentats per Sant Ignasi. Avui, la galeria del claustre del convent acull l'Espai Manresa 1522 (a la plaça Mestre Blanch, al costat del teatre Conservatori).

Emmarcat dins del projecte Manresa 2022, un aposta estratègica de la ciutat amb l'objectiu de celebrar els 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi, l'Espai 1522 esdevé un centre d'interpretació de la Manresa ignasiana i del patrimoni perdut, que vol donar a conèixer, al centre de la ciutat, la importància històrica i la universalitat del personatge i l'empremta manresana en la seva biografia.

El cicle Quinze Vint-i-dos neix amb la voluntat de dotar un dels espais principals del projecte Manresa 2022, l'Espai Manresa 1522, d'una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual, per tal d'atraure un major nombre de visitants, augmentar el coneixement del centre d'interpretació i donar major difusió al projecte Manresa 2022.

És una iniciativa impulsada per la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Manresa 2022 i l'Ajuntament de Manresa.

Aquest matí s'ha presentat la nova proposta, en una roda de premsa amb l'assistència del regidor de Turisme, Joan Calmet; el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda; i el coordinador de serveis turístics de Manresa i responsable del cicle, Ivan Padilla. També hi ha assistit Ricard Vilalta, de Bages Terra de Vins.

El regidor Joan Calmet ha explicat que la voluntat és "omplir de contingut, fer que passin coses interessants" a un equipament com l'Espai 1522, "que va ser ben rebut, que funciona com a centre d'interpretació i punt d'informació turística, però que volem potenciar més",. Al seu tur, Albert Tulleuda hi ha afegit que "el turisme visita llocs atractius però també on passin coses i que siguin coherents amb un relat. Aquest és el cas d'aquest espai i d'aquest cicle, que aposta per relligar temes culturals i turístics que lliga amb la filosofia de Manresa 2022".

Un cicle amb dues parts al llarg de l'any

Ivan Padilla ha explicat en la presentació d'aquest dilluns els detalls del cicle. Segons ell, la proposta parteix tenint en compte que els ítems "acollida" i "transformació" són claus en el projecte Manresa 2022 i, també, en la concepció de l'Espai 1522, que a través dels seus continguts, explica la ciutat que va acollir Sant Ignasi i en la qual va dur a terme la seva transformació espiritual.

Com que l'Espai Manresa 1522 també té un alt valor patrimonial i artístic, amb la proposta del nou cicle s'amplia el seu espectre en el segon apartat, i s'acosta a les arts escèniques i musicals amb dos petits cicles anuals que lliguen acollida i transformació a la música, el teatre i la dansa, dotant els conceptes ignasians d'una nova dimensió artística i una altra connexió amb l'actualitat.

El cicle Acollida es fa al març, coincidint amb l'arribada de Sant Ignasi a la ciutat, i consisteix a donar aixopluc a noves propostes musicals manresanes i/o bagenques; dos concerts que fan de l'Espai 1522 un lloc d'acollida de grups musicals manresans joves i/o que s'inicien, incloent tant propostes de tall clàssic com propostes de so més actual. "De la mateixa manera que Ignasi va ser acollit a Manresa, el cicle acull propostes de grups que inicien la seva trajectòria", explica Padilla.

I el cicle Transformació al novembre, l'època en què és a punt de produir-se l'esclat de la transformació espiritual d'Ignasi, consta de trobades entre artistes de diferents disciplines que, amb la interacció, evolucionen i transformen el seu art. Es tracta de dues trobades de dos artistes cadascuna que, sense assaig previ, només marcant unes regles de joc, improvisen un espectacle conjunt en base a una de les temàtiques de l'espai. Això donarà lloc a la transformació del seu art a través de la interacció a l'instant (música i dansa, música i pintura, poesia i música, etc.)

Els espectacles seran de petit format (amb un aforament d'unes 50 persones assegudes) i el cicle neix "a poc a poc, amb voluntat de fer les coses bé i tenir continuïtat en properes edicions", explica Ivan Padilla.

PROGRAMA

TRÀNSIT

Cançons per a moments de canvi

- Cançó de la fira F. Mompou

La consciència d’haver crescut

- Sweeter than roses H. Purcell

Aquell petó

- Ein Traum E. Grieg

Quan els somnis es fan realitat

- Recomendaçao

Amors que no són per sempre

- No por amor A. García Abril

L’inici de l’oblit

- La partida F.M. Álvarez

Separacions

- I feel pretty L. Bernstein

Una nova mirada

- Zueignung R. Strauss

Algú que ens canvia

- An meines Vaters Grab F. J. Haydn

Comiat al pare

- To a blue-eyed baby

Maternitat

- Les chemins de l’amour F. Poulenc

El que queda al capdavall

- Beim Schlafengehen R. Strauss

La fi del trajecte

Compartir este evento

bottom of page